FEDERAȚIA ROMÂNĂ DE FOTBAL - DEPARTAMENTUL DE INTEGRITATE

Cum voi fi contactat de FRF în cazul unei sesizări anonime?


Platforma “Fotbal curat” are un sistem de mesagerie prin care poţi intra, după efectuarea sesizării, în dialog cu Departamentul de Integritate al FRF prin simpla logare pe contul personal.

citeste mai mult ..

Este obligatoriu să raportez sub protecţia anonimatului?


Nu! Fie că alegi să îţi dezvălui identitatea şi datele personale, fie că optezi pentru o raportare anonimă, Federaţia Română de Fotbal garantează confidenţialitatea utilizatorilor platformei “Fotbal curat”.

citeste mai mult ..

Ce se întâmplă după ce raportez?


Departamentul de Integritate al FRF va examina informaţiile furnizate şi va reveni cu un răspuns în maximum 24 de ore. Excepţie de la această regulă generală fac situaţiile de urgenţă.

citeste mai mult ..

Cine primeşte sesizarea mea?


Departamentul de Integritate al Federaţiei Române de Fotbal gestionează în exclusivitate sesizările primite prin intermediul platformei “Fotbal curat”.

citeste mai mult ..

Ce este “Fotbal curat”?


“Fotbal curat” este o platformă, prima de acest gen din România, care îţi permite să raportezi în deplină siguranţă şi confidenţialitate orice tentativă de corupţie sau de trucare de meciuri. Indiferent că eşti fotbalist, antrenor sau arbitru, cu ajutorul contului primit de la FRF poți trimite un raport având garanţia că nici identitatea, nici datele personale nu îţi vor fi divulgate. De asemenea, raportul poate fi făcut şi anonim. Raportarea ta va primi un raspuns în maximum 24 de ore.

citeste mai mult ..

Ce cazuri pot raporta prin intermediul platformei “Fotbal curat”?


Orice informaţie privind corupţia sau trucarea de meciuri din competiţiile organizate de FRF şi LPF poate fi raportată prin intermediul platformei “Fotbal curat”. Sesizarea trebuie să fie una completă, cu cât mai multe amănunte despre situaţia raportată (Exemplu: identitatea persoanelor implicate în speţa raportată, echipele implicate, credibilitatea informaţiei, etc.)

citeste mai mult ..

JUCATOR

Ţi se cere să nu îţi aperi corect şansele? Ai fost victima unui abuz? Ai alte probleme care te împiedică să joci fotbal? Raportează!
ANTRENOR

Nu îţi poţi desfăşura activitatea de antrenor în condiţii normale?

Raportează!ARBITRU

Ţi s-a cerut să îţi foloseşti autoritatea din teren într-un mod incorect? Se exercită presiuni asupra ta?
Raportează!Exemplu raportare jucător
“Cu două zile înainte de meciul cu echipa X am fost sunat de un oficial al adversarilor care mi-a propus să aranjez partida cu ei, în schimbul unei sume de bani”
Exemplu raportare antrenor
„Patronul echipei m-a ameninţat cu demiterea dacă nu fac astfel încât echipa să piardă meciul cu formaţia X din etapa următoare”
Exemplu raportare arbitru
“După meciul dintre formaţiile X şi Y, oficialul formaţiei X a încercat să îmi ofere un plic în care se afla o sumă de bani”